вівторок, 25 серпня 2020 р.

ПЕРВИННИЙ ІНСТРУКТАЖ З БЖД № _____ про дотримання учнями обмежень задля запобігання поширенню ГРВІ COVID – 19, спричиненої корона вірусом SARS-COV-2

ПЕРВИННИЙ ІНСТРУКТАЖ З БЖД для здобувачів освіти Про дотримання обмежень задля запобігання поширенню ГРВІ COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS- COV -2 1.При перших симптомах респіраторних захворювань(підвищеній температурі, появі кашлю, нежитю або ускладненні дихання) негайно звертайтеся за медичною допомогою. Обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. 2.Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування. 3. Амбулаторне (домашнє) лікування суворо заборонене у разі, якщо людина перебуває в групі ризику або має наступні симптоми: утруднене дихання, кровохаркання; нудоту, ядуху,блювання, сплутаність свідомості. 4. Частіше провітрюйте приміщення. Доступ чистого повітря перешкоджає розповсюдженню вірусів. 5. Усі поверхні: дверні ручки, стільниці, клавіатуру тощо потрібно регулярно протирати дезінфікуючим засобом. 6. Регулярно мийте руки з милом протягом 30- 40 секунд або обробляйте їх спиртовмісним засобом. Якщо на поверхні рук є вірус, миття рук або їх обробка спиртовмісним розчином вб’є його. 7. В громадських місцях носіть маску або респіратор. 8. По можливості не чіпайте руками очі, ніс, рот. Торкаючись руками очей, носа або рота, можна перенести вірус з поверхні рук до організму. 9. Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни. При кашлі або чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Використану серветку відразу викидайте у контейнер для сміття. 10.Уникайте контактів з потенційно зараженими відходами або рідинам тваринного походження. 11. Дотримуйтесь звичайних правил гігієни в продуктових магазинах, де продаються м'ясо, риба, інші продукти тваринного походження. 12. Не вживайте в їжу сирі продукти тваринного походження (м'ясо, птицю, рибу, яйця) або ті продукти, які не пройшли належну термічну обробку. 13. Категорично уникайте будь – яких контактів з тваринами ( бродячими котами, собаками, птахами, гризунами, кажанами). 14.Дотримуйтесь дистанції. Тримайтесь від людей на відстані мінімум1,5 - 2 метра, особливо, якщо у них кашель, нежить, підвищена температура. Кашляючи або чхаючи, людина, яка хворіє на респіраторну інфекцію, поширює навколо себе дрібні краплі, що містять вірус. Якщо ви перебуваєте занадто близько до такої людини, то можете заразитися при вдихання повітря. 15. Пройдіть лабораторне дослідження, якщо ви мали контакт з людиною хворою на COVID – 19. Критерії за якими людина може вважатися контактною: особа проживає в одному домі з хворим на COVID-19; особа мала прямий фізичний контакт з хворим на COVID-19 (наприклад, через рукостискання); особа мала контакт із слизовими виділеннями з дихальних шляхів хворого на COVID-19 та не використовувала засоби індивідуального захисту; особа контактувала із хворим на COVID-19 на відстані до одного метру протягом 15 хвилин і більше та не використовувала засоби індивідуального захисту; контакт в літаку в межах двох сидінь з хворим на COVID-19 (супутники подорожі).

Немає коментарів:

Дописати коментар

#ДеньБезпечногоІнтернету

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позит...