неділю, 15 січня 2017 р.

Методичне об'єднання фізиків 2017

Веб – квест як інтерактивна форма роботи при викладанні фізики

     Наприклад, «Космічна подорож» з фізики. Перед початком цього віртуального проекту на сайті школи розміщую оголошення, створюю в головному меню сторінку «веб - квест», де і будуть поетапно з'являтись завдання.
     Результати учні надсилають на мою електронну адресу у визначений термін. Потім разом з ініціативною групою учнів підводимо підсумки. Результати викладаю на сайт школи, оголошую на лінійці, де переможці отримують нагородження. Такий веб - квест доцільно проводити перед початком предметного тижня.

     Отже, які ж загадки можна розгадувати при допомозі веб-квестів? Завдання можуть бути розділені за певним принципом, наприклад, освітніми. На основі отриманої інформації може бути виконане творче завдання, наприклад, створення тематичної п'єси або картини. Магнітні силові лінії завжди замкнені і мають напрямок від північного полюса (N) до південного (S). Щоб дослідити напрямок вектора індукції магнітного поля - у будь-якій точці, використовують магнітну стрілку (компас), яка може вільно обертатись навколо власної осі і орієнтується за напрямком вектора . Щоб побачити форму силових ліній у горизонтальній площині, використовують оргскло, на яке рівномірно розсипають намагнічені мілкі металеві ошурки. Останні під дією магнітного поля орієнтуються за його напрямком.
     Задача. Дві однакові металеві кульки з зарядами 5 нКл і 2 нКл розташовані на відстані 30 см одна від одної. На скільки зміниться сила їх взаємодії після того, як їх на короткий час з‘єднали провідником?
    Задача. Два позитивно заряджених тіла зарядами 1,67 нКл та 3,3 нКл знаходяться на відстані 20 см один від одного. В якій точці на лінії, що поєднує ці тіла, треба помістити третє тіло з зарядом -0,67 нКл, щоб система була в рівновазі? Масами тіл знехтувати.
    Задача. Визначити інструментальні похибки вимірювальних приладів і похибки їх відліку. Обчислити максимальні абсолютні і відносні похибки вимірювальних величин. Обчислити максимальні відносну і абсолютну похибки вимірювання питомого опору провідника.
5,7 Мідний і алюмінієвий провідники мають однакові лінійні розміри. У якого провідника більший опір і у скільки разів? (Використовуйте таблицю питомих опорів різних речовин, наприклад, у збірнику задач і запитань Р.А. Гладковой, 1988 року видання на сторінці 380)

Немає коментарів:

Дописати коментар

#ДеньБезпечногоІнтернету

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позит...